Підписано Меморандум про співпрацю з Мінцифри

Підписано Меморандум про співпрацю з Мінцифри

За ініціативи Управління економіки Білоцерківської міської ради Білоцерківська міська рада та Міністерство цифрової трансформації України підписали Меморандум про співпрацю.

Його завданням є розвиток сфери відкритих даних у Білоцерківській громаді. Зокрема, буде проведено повний аудит наборів даних розпорядників інформації, відбудеться навчання для відповідальних осіб, буде розроблена та ухвалена нова нормативно-правова база.

За результатами успішного виконання умов Меморандуму Білоцерківська міська рада отримає Місцевий портал відкритих даних, який буде інтегруватися з національним.

Білоцерківська міська рада та її виконавчі органи прагнуть бути прозорими та відкритими, тож розвиток сфери відкритих даних є невід'ємною складовою розвитку громади.

З метою розвитку цифровізації у Білоцерківській громаді було створено профільну робочу групу, до якої входять керівники структурних підрозділів та заступники міського голови. Завданням робочої групи є втілення комплексу систем "Розумна громада". Автоматизація, уніфікація та цифровізація процесів управління передбачає використання відкритих даних - великих структурованих наборів інформації, які мають бути поєднані між собою та мати можливість інтегруватися у програми та системи.

Слід сказати, що Білоцерківська міська рада прагне не лише виконувати законодавство, а й стати лідером у сфері розвитку відкритих даних, зокрема: публікувати додаткові набори даних, сприяти практичному використанню відкритих даних і розробці профільних програм на їх основі, співпрацювати з іншими органами влади, а також підписати Міжнародну хартію відкритих даних.

На даний час здійснюються перші кроки для підготовки до реформи системи відкритих даних: збір інформації від розпорядників щодо наборів даних, оптимізація кількості наборів даних, підготовка нових проєктів рішень та інші заходи.

За сторінкою Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів можна слідкувати за посиланням: https://data.gov.ua/organization/bilotserkivska-miska-rada-ta-organy

З самим Меморандумом можна ознайомитися за посиланням: https://new.bc-rada.gov.ua/miska_rada/normatyvni_akty/867-13-viii_pro_zatverdzhennia_memorandumu_pro_spivpratsiu_mizh_ministerstvom_tsyfrovoi_transformatsii_ukrainy_ta_bilotserkivskoiu_miskoiu_radoiu.html

 

 

Анонси

Події