День охорони праці у 2018 році

Відповідно до указу Президента від 18.08.2006 р. №685/2006 День охорони праці в Україні відзначається щорічно 28 квітня на Всесвітній день охорони праці. За рекомендацію Міжнародної організації праці девіз цьогорічного Всесвітнього  дня охорони праці – «Захищене і здорове покоління».  Цей девіз збігається із завданнями і метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

Забезпечення гідних і безпечних умов праці передбачено в Національній доповіді Уряду України «Цілі сталого розвитку: Україна», що була представлена 15 вересня 2017 року. У цьому документі визначено показники досягнення цілей сталого національного розвитку до 2030 року глобальних орієнтирів і принципів та суспільної думки щодо майбутнього країни.

Одна з цілей – гідна праця та економічне зростання, її реалізація в інтересах молодого покоління потребує узгодженого комплексного підходу до використання дитячої праці та популяризації культури профілактики безпеки і гігієни праці.

Проблеми у сфері охорони праці передбачається розв’язати шляхом:

  • підвищення ефективності державного управління охороною праці, удосконалення системи державного нагляду і громадського контролю за додержанням вимог законодавства з охорони праці,оптимізації діяльності структурних підрозділів з охорони праці місцевих органів самоврядування;
  • підвищення рівня відповідальності роботодавців за створенням безпечних і здорових умов праці, своєчасністю подання достовірної інформації про стан охорони праці на підприємствах;
  • удосконалення системи ведення обліку та проведення аналізу про випадки травматизму на виробництві та професійних захворювань;
  • розроблення та впровадження нових інноваційних технологій і сучасних матеріалів та наукових досягнень у сфері охорони праці;
  • підвищення вимог підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з питань охорони праці;
  • розширення системи інформаційного забезпечення громадськості з питань охорони праці;
  • використання передового вітчизняного та зарубіжного досвіду з питань охорони праці.

На протязі квітня місяця фахівцями відділу з питань охорони праці управління економіки міської ради, відділення у м. Біла Церква Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області постійно надавалась методична допомога фахівцям служб охорони праці підприємств міста, суб’єктам підприємницької діяльності, які використовують найману працю, в проведенні заходів з нагоди Всесвітнього дня охорони праці.

Комунальним підприємством Білоцерківської міської ради регіональним науково-виробничим та учбово-консультативним центром «Рось-Консультант» проведено навчання і перевірку знань з питань охорони праці в 2017 році близько 535 посадових осіб підприємств міста, малого та середнього бізнесу, суб’єктів підприємницької діяльності, які використовують найману працю, через мережу навчальних центрів. Протягом поточного  року навчання пройшли 150 посадових осіб.

Реалізуючи державну політику в галузі охорони праці відповідно до Закону України «Про охорону праці» в місті постійно проводиться відповідна робота по створенню належних безпечних і здорових умов праці, які спрямовані на збереження життя, здоров'я та працездатності людини.

Анонси

Події