Зустріч з підприємцями міста

За дорученням міського голови Геннадія Дикого 04 квітня 2018 року у великій залі виконавчого комітету міської ради його заступники Інна Новогребельська і Валерій Гнатюк провели зустріч з представниками бізнесу з питань затвердження податків та зборів на 2019 рік.

Під час зустрічі були розглянуті вимоги Закону України «Про державну  допомогу суб'єктам господарювання», який набув чинності 02 серпня 2017 року. Даний закон є законодавчим забезпеченням виконання Угоди з Євросоюзом в Україні, і всі рішення, які приймає Антимонопольний комітет, погоджуються експертами з Євросоюзу. На виконання цього закону було прийнято ряд нормативних актів, які регулюють відносини суб’єктів господарювання та уповноваженого органу із питань  державної допомоги – Антимонопольного комітету України. Про механізми надання такої допомоги присутні дізналися за допомогою презентації.

Відповідно до Податкового кодексу України, міські, селищні та сільські ради мають повноваження і зобов’язані до 01 липня бюджетного року прийняти рішення щодо встановлення розмірів місцевих податків і зборів, які діятимуть на території їхніх адміністративних одиниць. В іншому разі для підприємців діятимуть ті податки і збори, які передбачені Податковим кодексом України, тобто представники бізнесу будуть  оподатковуватися за  максимальними ставками.

В зв’язку з набуттям чинності Закону України «Про державну  допомогу суб'єктам господарювання» рішення місцевих рад щодо встановлення місцевих податків і зборів мають бути надані до Антимонопольного комітету України, а зниження ставок податків вважається втратами місцевого бюджету і наданням допомоги суб’єктам господарювання.

Перш за все це стосується суб’єктів господарювання, які мають у власності або використовують великі нежитлові приміщення; суб’єктів господарювання, які користуються земельними ділянками на підставі актів постійного користування; суб’єктів господарювання – власників великих торговельних закладів, які володіють великими нежитловими приміщеннями, тощо.

В підсумку обговорення було запропоновано створити робочу групу за участю представників бізнесу і громадських організацій для опрацювання проекту рішення міської ради і вироблення спільної позиції.

Анонси

Події