Інформація від Асоціації міст України

Асоціація міст України (далі АМУ) — всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування, що представляє позицію та захищає інтереси місцевого самоврядування, веде від імені громад діалог з органами державної влади на всіх рівнях. Вона була створена в 1992 році за ініціативи міських голів та на сьогодні є членом Ради європейських муніципалітетів (регіонів), а також учасником впровадження децентралізаційної реформи в Україні.

Станом на березень 2023 року до складу АМУ входило 1009 територіальних громад. Її регіональні відділення діють у всіх областях України, а події, котрі організовує асоціація, проходять на регулярній основі.

Зокрема, 7 липня 2023 року в рамках проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво», що реалізовується за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", відбулась Конференція «Місцеве самоврядування - основа європейської інтеграції та відновлення України». Зустріч проходила в Києві у змішаному форматі.

Участь у Конференції взяли понад 500 учасників: міські, селищні, сільські голови, депутати місцевих рад України та країн-членів Європейського Союзу, депутати Європейського парламенту, високопосадовці Європейського Союзу та Ради Європи, представники Верховної Ради України, Уряду, дипкорпусу, міжнародних організацій та муніципалітетів, провідні експерти, науковці, ЗМІ.

Під час першої панельної дискусії учасники обговорили відновлення громад у контексті європейської інтеграції України.

У ході другої - підходи та принципи відновлення і сталого розвитку громад, їх інфраструктури та економіки в контексті впровадження децентралізації.

У процесі третьої дискусії представники муніципалітетів обмінялися досвідом різних країн щодо налагодження партнерств задля відновлення і розвитку українських громад.

Детальну інформацію про захід можна знайти на офіційному сайті АМУ (https://auc.org.ua/novyna/konferenciya-misceve-samovryaduvannya-osnova-yevropeyskoyi-integraciyi-ta-vidnovlennya), або на офіційній сторінці АМУ у фейсбуці (https://www.facebook.com/kievregionamu/posts/pfbid0afRgqhmXxLe5q32id4fKNzkrsQi9JJEbcgomJdVYiQpifPPJJEECf75XMHdz4Kwol).

Анонси

Події