До уваги роботодавців

       Криза COVID-19 вкотре оголила вразливість тих, хто вимушений працювати неофіційно, заробляти засоби для існування без гарантій і належного захисту. З початку 2020 року до травня включно спостерігалась тенденція до зменшення кількості офіційно зайнятого населення. Так, кількість працівників у травні цього року була майже на півмільйона меншою, ніж у травні минулого року.

      Це стало викликом для держави і вимагає зробити перехід від неформальної до формальної зайнятості пріоритетним напрямом національної політики.

       З червня 2020 року в Україні триває масштабна інформаційна кампанія, під час якої інспектори праці доводять роботодавцям інформацію про неприпустимість допуску до роботи без оформлення трудових відносин, переваги офіційного працевлаштування та ризики не задекларованої праці.  

       Звертаємо увагу роботодавців щодо важливості офіційного працевлаштування працівників.

       На виконання доручення Кабінету Міністрів України Держпраці  починає з 1 вересня 2020 року, за участі та сприяння  Державної податкової служби, Пенсійного фонду України, служби зайнятості, Національної поліції, органів місцевого самоврядування, проведення  контрольних заходів з питань виявлення неоформлених працівників.

      Будьте свідомими! Якщо у вас є неоформлені працівники – укладіть з ними трудові договори

      Отримати  консультацію щодо дотримання вимог законодавства про працю можна у відділі промисловості і трудових відносин управління економіки міської ради за адресою вул. Ярослава Мудрого 38/12, 2 поверх, 21 кабінет, електронна адреса Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Анонси

Події